Συνταγή για παραδοσιακή μαρμελάδα βερίκοκο, όπως την έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας. Νόστιμη και αρωματική, ότι πρέπει για το πρωινό μας, για γέμιση σε κρουασάν και τάρτες ή με το γιαούρτι και το παγωτό μας. Γίνεται εύκολα και γρήγορα.
Σπιτική Μαρμελάδα Βερίκοκο
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.Υλικά
• 1300 βερίκοκα (καθαρισμένα)
• 1 κιλό ζάχαρη
• 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
• 1 βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα βερίκοκα, τα ανοίγουμε στην μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε τυχόν χτυπήματα και στίγματα, και αν θέλουμε τα κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τα βερίκοκα να βγάλουν τα ζουμιά τους και να υγροποιηθεί η ζάχαρη.
Τα μεταφέρουμε σε βαθιά κατσαρόλα,και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσουν να φουσκώνουν.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να γίνουν τα βερίκοκα.
Πολτοποιούμε με μπίμερ ή πρέσα, όσο μας αρέσει, προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να δέσει.
Μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε βάζα αποστειρωμένα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε να κρυώσουν.
Μετά το άνοιγμα τα φυλάμε στο ψυγείο.
Δείτε επίσης: Μαρμελάδα Σταφύλι με λίγη ζάχαρη
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για οποιαδήποτε απορία, γράψτε μου σχόλιο στη συνταγή που σας ενδιαφέρει.